Powered By Blogger

dimecres, 11 d’abril del 2018

La costa d'Albània: Butrint, Porto Palermo, Llogaraja,

30/3/2018 - El conjunt arqueològic de Butrint, al sud d'Albània, abarca diversos períodes històrics, comença el s.XII a.C. amb els iliris, continua l'hel·lenístic, el romà, el bizantí, el venecià. el francès, i finalment l'albanès. Els raucs de les granotes no em deixen escoltar les explicacions del guia. 

Grades del teatre grec.

Baptisteri paleocristià (S.V-VI), per a la millor conservació les restes del mosaic les cobreixen amb sorra, un cop a l'any les destapen per poder ser vistes. Avui no era el dia.

Restes de la gran basílica d'origen romà, remodelada posteriorment diverses vegades

Murs ciclopis (S.III a.C) Porta del llac

Porta del Lleó, el llindar conserva un baix-relleu d'un lleó, possiblement és anterior al S. IV a.C. 


Butrint és situat a la península del llac de mateix nom, a prop del mar Jònic, es troba a tres quilometres de l'illa grega de Corfú. El bust és una còpia, l'original és al museu de Tirana.

Badia de Porto Palermo, nom d'origen italià que s'ha conservat des que Mussolini la va envair durant la Segona Guerra Mundial.

En aquesta badia Alí Pachà Tepelene el S. XIX sota la direcció d'enginyers militars francesos hi va fer construir el castell.


Durant els anys cinquanta del segle passat a la badia els soviètics hi van obrir un immens túnel, encara es conserva, per allotjar una base de submarins.



El que a Catalunya no deixa de ser humil arbust, la lleterassa, (Euphorbia dendroides) aquí són arbres fets i drets


Vistes de la costa albanesa des del mirador del pas de Llogaraja


El pas creua el parc nacional de les muntanyes Çika


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada