Powered By Blogger

dimarts, 5 de juny del 2018

Ariane Patout & René Müller enllesteixen les 'Cadires salvatges' del Pi de l'Estació de Valldoreix


















El passat mes de maig de 2018 va morir el pi pinyer de l'estació de Valldoreix, tot un referent pels veïns del barri. Era un exemplar de setanta anys, una alçària de 12 m i un perímetre de 2,9 m. Destacaven les dues enormes branques que donaven la benvinguda als viatgers de l'estació de Valldoreix. Les causes de la mort encara estan per determinar.

L'Entitat Municipal Descentralitzada de Valldoreix de Sant Cugat, amb bon criteri, ha convidat als creatius florestans Ariane Patout i René Müller a fer-hi una intervenció. La parella d'artistes està especialitzada en tallar i obrar soques i troncs d'arbres morts en forma de cadires. Al blog en parlo. Tenen obra a Girona, França. Suïssa i Alemanya entre altres paisos. Als boscos de  Collserola han tallat nombroses cadires.

Tallar i esculpir arbres de les dimensions del Pi de Valldoreix amb motoserra no és fàcil. Cal tècnica, traça i força. Ariane i René tenen amb escreix aquestes qualitats, i a més són artistes. Durant la meva visita amablement m'han convidat a pujar, observant les mides de seguretat, a la plataforma mòbil de la grua per a obtenir millors fotos. Vistes impressionants, dels troncs tallats i de l'entorn de l'estació. El títol de les cadires salvatges de Valldoreix encara esta per decidir entre Admiració mútua o Diàleg monumental.


Pàgines web d'Ariane Patout i Domestic-Wild
Aquí es pot veure l'acte de presentació

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada