dimarts, 5 de juny de 2018

Ariane Patout & René Müller enllesteixen les "cadires salvatges" del pi de l'estació de Valldoreix


El passat mes de maig va morir el pi pinyer de l'estació de Valldoreix, tot un referent pels veïns. Era un exemplar de setanta anys, una alçada de 12 m i un perímetre  de 2,9 m. Destacava per dues branques enormes que donaven la benvinguda als viatgers de l'estació de Valldoreix. Les causes de la mort encara estan per determinar.

L'Entitat Munnicipal Descentralitzada de Valldoreix de Sant Cugat, amb bon criteri, ha convidat als artistes florestans Ariane Patout i René Müller a fer-hi una intervenció. Ambdós artistes estan especialitzats en tallar soques i troncs d'arbres morts en forma de cadires. En quest mateix blog ja en vaig parlar. Tenen obra exposada a Girona, França. Suïssa i Alemanya entre altres paisos. Als boscos de  Collserola han tallat nombroses cadires.

Tallar arbres de les dimensions com el de Valldoreix amb motoserra no és gens fàcil. Cal tècnica, traça i força. Ariane i René tenen amb escreix aquestes qualitats, a més són artistes. Durant la meva visita amablement m'han convidat a pujar, amb les degudes mesures de seguretat, a la plataforma mòbil de la grua. Vistes impressionants, dels troncs tallats i de l'entorn de l'estació. El títol de les cadires salvatges de Valldoreix encara esta per decidir entre Admiració mútua o Diàleg monumental.


Pàgines web d'Ariane Patout i Domestic-Wild

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada