Powered By Blogger

dimarts, 24 d’abril del 2018

Taschen a ArtsLibris?

Si alguna cosa m'ha sorprès de la darrera edició d'ArtsLibris ha estat la presència de Taschen. Aquesta prestigiosa editorial alemanya està especialitzada en la publicació de llibres d'art. Són llibres ben editats en els quals les imatges tenen un paper rellevant. La majoria són llibres de mig format dedicats a l'art, la fotografia, el disseny i l'arquitectura, entre altres temes. Els tiratges de cada llibre són de milers d'exemplars, la qual cosa permet abaratir els costos.

L'esperit fundacional de Taschen era poder oferir llibres de qualitat més que acceptable a preus assequibles dirigits a lectors no especialitzats. Actualment aquest esperit inicial es manté en part. Ja fa temps que Taschen també edita llibres de gran  format, edicions numerades i de col·leccionista, obres d'art, facsímils, tot a uns preus també de gran format.


Just a l'entrada de la Fira hi havia l'estand de Taschen on s'exhibia un únic llibre damunt un enorme faristol: Murals of Tibet, un desmesurat volum (23 Kg. de pes) dedicat al les pintures murals dels monestirs tibetans. Una incansable i amable presentadora explicava els detalls de l'edició, les tintes, el gramatge, l'enquadernació, els autors de les fotos, els autors del text, i responia a totes les preguntes que els visitants li poguessin fer. 

ArtsLibris és una fira especialitzada en petites editorials, algunes minúscules, en edicions d'art contemporani, en fotollibres, en llibres d'artista. Un punt de trobada on galeristes i llibreters presenten els seus fons més escollits d'obres d'art i llibres rars. ¿És ArtsLibris el lloc més adequat perquè Taschen presenti el seu darrer megallibre? 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada