Powered By Blogger

dijous, 30 d’agost del 2018

Circ d'Anglada, indret secret dels Pirineus

Salau, 28 d'agost de 2018 - El Cirque d'Anglade o Circ d'Anglada és un circ d'origen glacial situat a la vessant nord del Pirineu, França, a prop del poble de Salau. L'única via d'accés és un camí  sense cap dificultat que surt del mateix poble, cal salvar un desnivell de 700 metres.

A diferència d'altres circs glacials, com el de Gavarnie, l'Anglada és molt estret. Tant la seva estretor com l'orientació fa que bona part de la neu s'hi conservi tot l'any. L'acumulació de restes vegetals i fang afavoreix que l'herba hi creixi al damunt.



L'Anglada malgrat la facilitat d'accés és un indret poc conegut i menys freqüentat,  encara és un lloc per "descobrir" dels Pirineus.

Del poble de Salau també surt el camí que puja al port de Salau (2087 m), un dels passos històrics entre l'Arieja i el Pallars Sobirà. El primer diumenge d'agost de cada any, enguany ha estat el 36è,  s'hi fa la trobada d'agermanament entre els pobles català i occità.











La cascada d'Anglada aviat es transforma en el riu dels Cougnets (sic) A Salau forma l'aiguabarreig amb el riu Salat. El 1982 les fortes crescudes d'ambdós rius se'n van endur gairebé tot el poble. L'església es va haver de refer sencera.


Un bon lloc per fer-hi estada i ben situat per pujar al circ d'Anglada o al port de Salau és l'Auberge les Myrtilles. Anouk i René Kesseleer, els seus joves i amables propietaris, us atendran força bé. Vuit habitacions funcionals ben equipades i una bona cuina fan que l'estada a Salau sigui un plaer.

Enfront dels Myrtilles hi ha la terrassa,  un lloc agradable per prendre un té a mitja tarda

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada