Powered By Blogger

dimarts, 18 de desembre del 2012

Barcelona 1957 Leopoldo Pomés




























Xavier Antich, filosof, professor de la Universitat de Girona, col·laborador habitual de La Vanguardia i del suplement Cultura/s


Manolo Laguillo, fotògraf, té publicats diversos llibres, catedràtic de fotografia de la Facultat de Belles Arts de Barcelona


Leopoldo Pomés, fotògraf,  publicitari i gastrònom    






La galeria d'art especialitzada en fotografia Foto-Colectania de Barcelona presenta fins el 2 de febrer de 2013 l'exposició Barcelona 1957 Leopoldpo Pomés. Són una sèrie de 69 fotografies que va fer un jove Pomés, tenia 26 anys, per encàrrec de Carlos Barral per ser publicades en format de llibre. Potser per ser massa innovadores per l'època  o per altres motius, finalment Seix Barral no el va publicar. Hem esperat 55 anys perquè el llibre finalment s'edités. Foto Colectania/ La Fábrica  ho han fet possible en aquesta magnifica edició.

Ahir 17 de desembre es va fer la presentació a la mateixa galeria. Xavier Antich, Manolo Laguillo i Leopoldo Pomés van mantenir una distesa conversa sobre la gestació del llibre. Pomés en un exercici de memòria important va mencionar a dues de les persones que van intervenir en el projecte, els savis Joan Petit i Juan Eduardo Cirlot. Va reconèixer que després de tants anys era incapaç de recordar el com i quan d'algunes de les fotos.

Es va parlar d'altres fotollibres de la mateixa època; New York i Rome de William Klein i The Americans de Robert Frank, i de com Pomés sense tenir coneixement d'aquestes obres va fer un treball en una línia  semblant. Del que són i que no són, Pomés va definir el fotollibre de forma breu i contundent, són llibres de fotografia d'autor. A la pàgina 83 de Barcelona 1957 hi apareix  James Joyce, cap dels assistents va fer menció d'aquesta misteriosa foto.

Enllestida la presentació Pomés va signar exemplars del seu llibre. Ho vaig aprofitar per partida doble, Leopoldo Pomés va signar el seu Barcelona 1957 i Manolo Laguillo ho va fer en un dels seus darrers treballs Barcelona 1978-1997. Gràcies a tots.


www: Fundació Fotocolectania - Barcelona 1957

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada