Powered By Blogger

dilluns, 6 d’agost del 2018

31ena. Pujada al port de Salau - Pallars Sobirà

5 d'agost de 2018 - Com cada primer diumenge d'agost, des de fa 31 anys, avui s'ha celebrat l'aplec d'agermanament entre els pobles occitans i catalans. El port de Salau (2089 m)) un dels pasos històrics dels Pirineus ha reunit un bona colla de participants, uns 600 segons Pallars Digital, de les dues vessants pirinenques. 

Al port de Salau només s'hi pot accedir a peu, del refugi del Fornet, al Pallars, i caminar 4,15 km. salvant 710 metres de desnivell, per l'Arieja a partir del poble de Salau i caminar una mica més.

La trobada te un caire marcadament reivindicatiu per la llibertat dels pobles i l'amistat occitano-catalana. A més de parlaments dels representats de diferents entitats, ajuntaments i associacions que hi participen es fa un intercanvi gastronòmic. Els de l'Arieja bons formatges i embotits, els catalans els millors vins i bones galetes. La festa continua amb música i dansa.  Els grups occitans Bouilleur de Sons i Arredalh encomanen al personal les ganes de ballarMúsics espontanis s'afegeixen a la gresca


El fiscorn, instrument que rarament podem escoltar en solitari, normalment forma part de la coblaPoc a poc la festa es va acabant, els participants, sota un sol aclaparador, retornen a casa. 
A reveure


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada