Powered By Blogger

diumenge, 24 de novembre del 2019

Japó a Barcelona, la Casa Bruno Cuadros o dels Paraigües torna a lluir

Barcelona, 24 de novembre 2019 - La Casa Bruno Cuadros, o més popularment coneguda com dels Paraigües, situada al Pla de la Boqueria, a la Rambla de Barcelona, des de finals de setembre passat fa goig. Després de nou mesos d'obres de rehabilitació i neteja la façana i els ornaments han recuperat el seu aspecte original. 

La Casa Bruno Cuadros va ser edificada el 1858 i totalment modificada, tal com la veiem ara, el 1883 per l'arquitecte Josep Vilaseca. El nom de la casa és la del seu propietari, un comerciant que importava paraigües, ombrel·les, teixits i altres productes del Japó, país que en aquella época Europa estava descobrint. L'art del Japó, especialment la xilografia, l'estampa ukiyo-e, va esdevenir pels pintors de l'Europa del s.XIX un model i una font d'inspiració, una nova manera de representar el món. A França els impressionistes van ser els seus principals exponents.

Aquí podeu consultar els articles de El Periódico i La Vanguardia que en parlen. Per ampliar la informació Viquipèdia









Part del treball de restauració ha consistit en la neteja i consolidació de les tres figures de zenc de la cantonada, el drac, el llum i el paraigües. S'ha recuperat la il·luminació, ara el drac treu foc pels queixals i el fanal enlluerna els badocs   



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada