dimarts, 18 de desembre de 2012

Barcelona 1957 Leopoldo Pomés
Xavier Antich, filosof, professor de la Universitat de Girona, col·laborador habitual de La Vanguardia i del suplement Cultura/s


Manolo Laguillo, fotògraf, té publicats diversos llibres, catedràtic de fotografia de la Facultat de Belles Arts de Barcelona


Leopoldo Pomés, fotògraf,  publicitari i gastrònom    


La galeria d'art especialitzada en fotografia Fotocolectania de Barcelona presenta fins el 2 de febrer de 2013 l'exposició Barcelona 1957 Leopoldpo Pomés. Són una sèrie de 69 fotografies que va fer un jove Pomés, tenia 26 anys, per encàrrec de Carlos Barral per ser publicades en format de llibre. Potser per ser massa innovadores per l'època  o per altres motius finalment Seix Barral no les va publicar. Ha calgut esperar de 55 anys perquè el llibre fos publicat. Foto Colectania/ La Fábrica  ho han fet possible en aquesta magnifica edició.

Ahir 17 de desembre és va fer la presentació a la mateixa galeria. Xavier Antich, Manolo Laguillo i Leopoldo Pomés van mantenir una distesa conversa sobre els detalls d'aquest llibre. Pomés en un exercici de memòria important va recordar dues de les persones que van intervenir en la gestació del projecte inicial, els savis Joan Petit i Juan Eduardo Cirlot. Va reconèixer que després  de tants anys era incapaç de recordar algunes de les fotos.

És van comentar altres fotollibres de la mateixa època; New York i Rome de William Klein i The Americans de Robert Frank i de com Pomés sense conèixer aquestes obres va fer el seu treball en una línia  semblant. També es va parlar de fotollibres, que és i no és, Pomés els va definir de forma breu i contundent, són llibres de fotografia d'autor. A la pàgina 83 de Barcelona 1957 hi surt James Joyce, cap dels assistents va comentar aquesta misteriosa aparició.

Enllestida la presentació Pomés va signar exemplars del seu llibre. Ho vaig aprofitar per partida doble, Leopoldo Pomés em va signar el seu Barcelona 1957 i Manolo Laguillo ho va fer en un dels seus darrers treballs Barcelona 1978-1997. Gràcies a tots.


www: Fundació Fotocolectania - Barcelona 1957

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada