Powered By Blogger

diumenge, 11 de novembre del 2018

Ariane Patout & René Müller presenten "Diàleg Monumental"

11 de novembre de 2018 - A la Plaça de l'Estació de Valldoreix avui es presenta l'escultura Diàleg Monumental. Una obra realitzada per Ariane Patout i René Müller a partir del pi que durant gairebé setanta anys va ser punt de referència pels veïns de Valldoreix.

El Pi de l'Estació va morir d'una infecció no identificada. Amb l'objectiu de donar-li una nova vida i que el seu record perdurés l'Entitat Municipal Descentralitzada de Valldoreix va convidar als artistes de La Floresta Ariane Patout i René Müller a realitzar una intervenció.

Ariane i René treballen en diferents projectes, principalment en l'àmbit de la natura amb el nom de Domestic-Wild. L'objectiu és generar sensibilitat i consciència social envers el medi natural. Un d'aquests projectes és Cadires Salvatges, consisteix en serrar i obrar arbres morts per transformar-los en enormes cadires. Van començar als boscos de Collserola i continuen intervenint arbres d'arreu del non. 


En aquest blog es pot veure les cadires del Mercantic i part del procés de conversió del pi  de l'estació de Valldoreix en cadires que van fer el juny passat.

A l'acte d'avui, junt amb el Diàleg Monumental, s'ha inaugurat la plantació de tres til·lers a redós del pi i un plafó informatiu amb el text següent:

"Una mica d'història - Impulsat per l'Associació de Propietaris i Veïns de Valldoreix i el mestre Narcís Perbellini Subirana (1893-1972) des dels anys 40 del s.XX es va promocionar, especialment entre els infants, l'amor pels arbres. L'any 1949 tenia lloc la Primera Festa de l'Arbre a Valldoreix. Dins d'aquesta campanya de promoció dels arbres, a finals dels anys 40 la nena Joana Delgado Llàcer, filla del cap de l'estació va plantar 'El pi de l'estació' que ha format part de la geografia emocional dels valldoreixencs i valldoirexenques. Malauradament l'any 2018, després de més de set dècades de vida, el pi va morir.  

Diàleg Monumental - Aquesta escultura s'alça com un monument al diàleg, dues cadires s'amagaven dins aquest pi. Esperaven ser descobertes pels artistes Ariane Patout i René Müller que, durant sis dies. van transformar-lo. Aquesta obra commemora la llarga trajectòria del projecte Cadires Salvatges que va neixer a Valldoreix l'any 2012, retornant una  nova vida als arbres morts" 

A la foto: Susana Herrada Cortés, presidenta accidental de l'EMD de Valldoreix, René Müller i Ariane Patout, els artistes, durant l'acte d'inauguració d'avui



























Els participants en l'acte: representants de l'EMD, historiadors locals, veïns i els artistes



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada