Powered By Blogger

dimarts, 24 de gener del 2017

Laia Abril presenta Lobismuller

Laia Abril signant Lobismuller a la galeria Valid Foto de Barcelona

És un privilegi per a Barcelona tenir una editorial com RM. Està  especialitzada en llibre d'art, fotografia contemporània i altres exquisides rareses. Destaca, i molt per la cuidada edició dels seus llibres, són concebuts i publicats gairebé  de manera artesana. El disseny de cada títol és diferent de la resta, i a la vegada conserven la marca de la casa.

A Valid Foto Laia Abril i Ramón Reverté, l'editor de RM, han presentat Lobismuller, el darrer fotollibre de Laia. Lobismuller és el nom que donen a Galicia a la dona-llop. Durant la primera  meitat de segle XIX Manuel Blanco Romasanta, nascut a Galícia el  1809, va assassinar un grapat de gent. Sembla ser que era intersexual. Li van diagnosticar que patia licantropia, això el va salvar in extremis del garrot vil. El cas va ser molt famós. Actualment a Galícia encara és tema de debat. 

En aquella època l'ús de la fotografia no era habitual,  de la història només en queden notícies de premsa, papers oficials i les actes del judici. Laia ha recopilat aquesta documentació  junt els rumors i llegendes que encara circulen per la regió. Amb aquests materials, i les seves fotos,  presenta un relat, un híbrid, a mig camí entre el periodisme d'investigació i la pràctica artística. 



































































Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada