divendres, 29 de maig de 2015

Menorca - Els set fars

El far de Cavalleria és el més antic de Menorca. Va començar a il·luminar el març de 1857.  La seva posada en funcionamen va reduir dràsticament el nombre de naufragis a la costa nord. Es calcula que entre els segles XIV i XIX més de 700 vaixells havien naufragat a la costa de tramuntana. És troba al punt més septentrional de l'illa, té una alçada de 15 metres i  94 per sobre del nivell de mar.

Les obres del far de Favàritx  van començar el 1917, però la falta de fons i les protestes de l'antic propietari del terreny per no haver percebut els diners de la venda van paralitzar les obres i no es van acabar fins el 1922. Inicialment la torre tenia una alçaria de 33 metres, va ser la primera d'un far a les Balears construïda totalment de formigó. Recorda un Hopper 


La construcció del far de Punta Nati va durar  només 14 mesos a causa de les pressiona de govern francès per evitar més naufragis de la seva flota. El far va començar a funcionar el 1913 sense tenir enllestides les obres de l'edifici.


El far d'Artrutx va ser inaugurat el 1859. L'existència d'una cova submarina a les proximitats produïa tremolors a l'edifici, per reforçar la consistència de la torre  se li van afegir quatre contraforts. El 1969, com en molts altres fars,  es va recréixer 17 metres per poder complir amb la normativa. Actualment la part inferior es ocupada per un bar-restaurant.

El far de Punta Prima va ser construït entre  el 1857 i 1860. Té 38 metres d'alçada. Actualment és la torre edificda en pedra més alta de les Balears. És  situat a l'illa de l'Aire, un àrea protegida pel seu interès ecològic, abans havia estat un dels llocs preferits pels pescadors de Sant Lluís.

Sa Farola, situat a l'entrada del port de Ciutadella, un far gairebé urbà però poc visitat. Es va inaugurar el 1863.  Situat a només 21 metres del nivell del mar posteriorment és va haver de construir un mur de protecció per evitar que les ones entressin dins les dependènciesEncara que alguns mapes el marquen com far, és una balisa. És situada al nord de l'entrada del port de Maó. Aquí finalitza la sèrie dels set fars de Menorca. Queda per fotografiar el far de Maó/Sant Carles situat en zona militar dins el recinte del castell de Sant Felip

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada