dimecres, 7 de novembre de 2012

Miguel Olivares a La GaLeRia

Olivares en procés creatiu
Alguns personatges són força coneguts

work in progress

Estris de treball

Olivares parlant amb una clienta

El GaLeRista Jordi Batlle

Vista general de  La GaLeRiaLa GaLeRia de Sant Cugat  presenta una nova exposició de l'artista  Miguel Olivares, Días de sol. El dissabte tres de novembre Olivares a la mateixa GaLeRia  ens va obsequiar amb una intervenció en directa. Vam ser  afortunats en  poder contemplar i compartir una estona amb ell.

A la sala improvisa l'estudi. Damunt un parell des cavallets hi té una  tela encara en procés de creació, work in progress. Mentre hi va intervenint explica, mostra i actua  el seu mètode; primer esbossa els  personatges. Olivares sobretot crea personatges, després algunes pinzellades per donar-los volum. A continuació els vesteix. Ho fa amb trossos d'embolcalls, d'etiquetes, de retalls d'anuncis que enganxa damunt els dibuixos previs. Explicat així por semblar fàcil, no ho és. Olivares acumula una pràctica, una experiència, un saber fer, un instint que li permet crear  de forma aparentment improvisada. Els resultats són engrescadors. Té establert un codi, les dones les vesteix amb colors vius, llampants, estampats de tota mena, els homes acostumen a vestir etiquetes de cerveses, de conyac, de tabac, marrons i grisos hi dominen. El nens els vesteix amb embolcalls de llaminadures, de xiclets.

Els personatges d'Olivares no estan mai sols, ni quiets. Miren, es miren, ens miren. Amunt i avall,. Amb les traces dels seus moviments teixeixen  xarxes. Xarxes invisibles, subtils, que els connecten entre ells, amb l'espectador, amb el món.

Olivares és feliç treballant, encara és més feliç estant amb la gent.


www: La GaLeRia


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
La GaLeRia de Sant Cugat presenta estos dias una nueva exposición del artista Miguel Olivares, Dias de sol. El dia tres de Noviembre Olivares en la misma GaLeRia presentó una intervención en directo para mostrar asi su forma de trabajar.
Encima de un par de cavalletes hay una de sus telas aún en proceso de creación. Mientras va interviniendo en ella explica y muestra su método; primero dibuja los personajes de forma equematica, Olivares crea personajes, luego alguna pincelada para darles volumen.  A continuación los viste. Lo hace pegando pedazos de envoltorios, de etiquetas, recortes de anuncios encima de los dibujos previos.  Explicado así puede parecer fácil, no lo és. Olivares acumula una práctica, una experiencia, un hacer, un instinto que le permite crear de forma aparentemente improvisada. Los resultados son estimulantes. Tiene establecido un código, la mujeres las viste de colores llamativos, vivos, con toda clase de estampados, los hombres suelen vestir etiquetas de cerveza, de coñac, de tabaco, predominan marrones y grises. Los niños visten envoltorios de chuches, de golosinas.
Los personajes de Olivares no estan nunca solos, siempre miran o se miran, suben y bajan. Con sus movimientos van tejiendo redes invisibles. Redes que los conectan entre sí, con el mundo.
Olivares se lo pasa bien trabajando, mejor se lo pasa hablando con la gente.

2 comentaris:

 1. Me ha encantado esta entrada y poder ver al propio Olivares en acción, siempre me he quedado parado al observar obras suyas en una pequeña galería ? de la calle Petrixol de Barcelona.
  Salut y felicidades

  ResponElimina
 2. Si, val la pena veure i escoltar Olivares.
  Gracias por tus comentarios


  Fins aviat

  ResponElimina