Powered By Blogger

dimarts, 22 de maig del 2018

Camí del Piémont Pyrénéen - De Saint-Lizier a Razecueillé

Sortida del 19-20 i 21 de maig de 2018 - Han estat tres dies esplèndids, per la gent i pels paisatges. Encara que la pluja ens ha amenaçat cada dia, no ha aconseguit desmotivar al personal. El Club Muntanyenc Sant Cugat i els seus guies i coordinadores continuen superant-se a si mateixos.

Dissabte 19 de maig - A la foto vistes des de l'àrea de servei Túnel del Cadí



Per molts anys !!!



L'eixugavidres no para

Le Lez al seu pas per Saint-Lizier


Saint-Lizier, final d'etapa de l'anterior sortida i començament d'aquesta
!!!Visca¡¡¡

Canal de la Papeterie, alimenta la central elèctrica d'una  fàbrica de paper. El 1942, durant l'ocupació nazi, va ser ampliat. Les parets són entapissades de molsa i liquens

Moulis - Pedrera d'Aubert, explotada des de l'època romana, continua en actiu. El seu marbre, de gran qualitat, ha estat utilitzat  per construir entre d'altres les columnes de Santa Sofia d'Istanbul o la tomba de Napoleó als Invàlids de Paris. Des del 2015 és una marca registrada amb la denominació "Grand Antique d'Aubert"




Moulis, com el seu nom indica indret ple de molins

Tres monuments, el del mig és una escultura de marbre d'Aubert

Aviat pluja, llamps i trons

























La tempesta aconsegueix que acabem l'etapa anticipadament a Engomer

Lorp-Sentaraille - Un brocanter, allò que tant agrada als francesos. Algú es fira una "pràctica" cafetera de porcellana 





Lorp-Sentaraille - Sala de lectura de l'hotel Horizon 117

Capvespre a l'hotel

Diumenge, 20 de maig - El Lez i altres rius continuen baixant amb empenta  









Audressein - Església de Notre-Dame de Tramesaygues (S.XIV) declarada patrimoni mundial per l'UNESCO el 1998. Lloc principal del Camí de Sant Jaume francès 







Orgibet

Orgibet






Saint-Lary

Una agradable sorpresa, algú s'ho va voler perdre








On the road

Cullera-forquilla especial per menjar gâteu tatin (Model patentat per Los Inventos del TBO)
Dilluns, 21 de maig - Sortida de Saint-Lary cap Portet d'Aspet






Portet d'Aspet


Baixant en fort pendent per la carretera del Col de Portet d'Aspet

Razecouillé, final d'etapa, en Jordi hàbilment fa mitja volta i cap a casa

"Dinar" de carmanyola

2 comentaris:

  1. Noi quin treball més acurat i, sobretot, més bonic. Felicitats Marcel i gràcies per aquests regals que ens fas.

    ResponElimina
  2. Gràcies Joana, ets molt amable. Espero i desitjo que vinguis més sovint

    ResponElimina