dimarts, 7 de juny de 2016

Celler Santa Maria - Sant Cugat
A finals de maig passat el Celler Santa Maria va plegar. El negoci va començar el 1949 quan Manuel Gómez va obrir un local al carrer de Santa Maria dedicat a la venda de vins a granel. El 1992 agafa el relleu el seu fill Josep i el celler pren una nova orientació. És venen una bona selecció de vins embotellats i s'inaugura un petit restaurant. Al principi servien esmorzars, dinars i sopars. Més endavant van obrir només els vespres oferint una carta de torrades, embotits, formatges i amanides.

El 1998 en Josep endega el projecte d'elaborar vins propis. Tria el Priorat, a la Morera del Montsant, al Barranc de la Bruixa (m'agrada el nom) per plantar les vinyes. El 2004 obté la primera anyada. Aviat els vins Maius tenen èxit. El 2014 a Hong Kong guanya un premi important en un concurs de tast de vins a cegues. Als mercats asiàtics comencen a ser coneguts i apreciats. La feina s'acumula, cal prendre una decisió. En Josep i la Teresa volen tirar endavant el negoci de la producció de vi, requereix un dedicació gairebé exclusiva i decideixen tancar el Celler Santa Maria.

Potser no vaig ser el millor client ni el més fidel, però dono fe que el tracte que vaig rebre va ser proper, cordial i amable, us trobaré a faltar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada