Powered By Blogger

dimarts, 11 de desembre del 2018

Audicions Íntimes: Nexus Piano Duo


























Dilluns, 26 de novembre 2018 - Reemprenem la temporada d'Audicions Íntimes. Un programa de Catalunya Música, creat i presentat per Xavier Chavarria, on els oients, els espectadors, a més de poder escoltar en directe els interpretes  tenim l'oportunitat de poder intervenir i preguntar sobre tot allò del fet musical. Com anteriors ocasions l'audició es presenta a l'aula 1 de CaixaForum de Barcelona.

Avui és Nexus Piano Duo, una formació de dos pianistes, Mireia Fornells Rosselló & Joan Miquel Hernández Sagrera que presenten un programa d'obres escrites per a ser tocades a quatre mans. Tant la Mireia com en Joan Miquel no els costa gaire d'explicar tot el que per ells representa la interpretació pianística. Qui, com i quan prem els pedals, o de com la proximitat física pot incidir en  el resultat, són aspectes en els quals mai havia parat atenció. O que no és el mateix tocar un piano a quatre mans, o dos pianos a l'hora, hi ha partitures que ho permeten, i d'altres que no.

El Nexus Piano Duo ja fa més d'una dècada que porten una activitat pianística força densa. Va ser a les aules del Conservatori de Sant Petersburg sota el mestratge de Leonid Sintsev on van coincidir, i van decidir continuar junts interpretant música per a duet de piano. Han actuat a les principals sales del país, de la resta de l'Estat i han fet gires per diversos països d'Europa. Entre altres enregistraments han enllestit Promenade, un CD amb la integral de l'obra per a piano a quatre mans d'Allbéniz, Granados, Mompou i Montsalvatge.

El programa que proposen avui inclou peces de Xavier Montsalvatge, Frederic Mompou, Francis Poulenc, Maurice Ravel i Johannes Brahms.  Com anteriors ocasions ha estat un luxe i un plaer poder assistir a les Audicions Íntimes, l'espai on oients i músics es troben per escoltar i ser escoltats.

La pròxima gravació d'Audicions Íntimes serà dimecres 12 de desembre a les 19 h. a CaixaForum amb l'actuació de Dumpy Lobsters, swing, blues i jazz clàssic. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada