Powered By Blogger

dijous, 26 d’abril del 2018

La solució d'un enigma







Fa poc Montserrat Duran Albareda, ja saben una amiga no presencial de Facebook, a través d'aquesta  xarxa proposava un enigma.

Per veure l'enigma cal anar a  la ronda Sant Pere, 38 de Barcelona. A la part superior de la porta d'entrada a l'edifici es conserva aquesta placa metàl·lica. És un bonic monograma de difícil interpretació. L'enigma consisteix en saber que coi hi diu. Preguntat a Google no obtinc cap resposta. Preguntat a la mateixa Montserrat diu que tampoc ho sap segur, que potser una fàbrica de làmpares...que ves a saber...

Calia obrir una línea d'investigació més rigorosa. El mètode emprat ha estat el d'entrar i preguntar. L'amable porter que guarda la finca, fa anys que hi viu, opina que el monograma en qüestió correspon a una empresa tèxtil, Mata y Pons, S.A, que aquí hi havia tingut les oficines, i que fa anys va plegar. Un cop verificada i autentificada la solució podem afirmar amb rotunditat que aquest era el monograma format a partir de l'acrònim de l'empresa Mata y Pons, S.A.

Com sol passar els resultats obtinguts són inferiors a les expectatives creades. Esperava trobar una paraula cabalística, el mot primordial, la frase definitiva que obris la porta al saber ocult i universal, la revelació a allò infinit i no manifestat. I no, només és el nom d'una empresa tèxtil que va desaparèixer fa temps.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada