Powered By Blogger

diumenge, 5 de març del 2017

Santa Madrona del Poble-sec, l'església amb portal decoratiu

Barcelona, 5 de març de 2017 - Església de Santa Madrona del Poble-sec - L'entrada principal és pel carrer Tapioles. Aquesta "falsa" entrada posterior d'estil barroc (1730 aprox.) comunica a un passatge tancat amb reixa del carrer Margarit, (7). El seu origen l'hem de buscar a l'església de l'antic monestir de Sant Joan de Jerusalem del que formava part. El monestir era al barri de Sant Pere, a prop de l'actual de La Ribera.

Segons l'historiador Agustí Duran i Sanpere el monestir es va enderrocar el 1882. L'església va ser convertida en parròquia castrense, va continuar en servei fins el 1886 quan també es va enderrocar. El bisbe de Barcelona Jaume Català i Albosa va fer el possible per salvar el portal. Aprofitant que l'església parroquial de Santa Madrona estava en construcció va traslladar el portal per incorporar-lo a l'exterior de l'absis.

Hem de suposar que l'existència del passatge és per donar visibilitat al portal. Si ampliem la foto a la fornícula encara hi podem veure la numeració pintada a les pedres per facilitar el posterior muntatge.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada