Powered By Blogger

dimecres, 24 d’abril del 2013

Algunes llibreteres...i un futur llibreter?

Sònia - Pati de Llibres - Sant Cugat

Neus - Llibreria Paideia - Sant Cugat

Gemma - llibreria  a peu, de pàgina - Barcelona
Anna -  llibreria a peu, de pàgina - Barcelona

Alicia -  KOWASA, photography books - Barcelona

Marina i Mireia - Estand Barcelona Pam a pam  

Gessamí - Llibreria del Palau - Barcelona

Anna i Isabel - Llibreria Cooperativa d'Arquitectes - Barcelona 


Rosario - Libreria Medios - Barcelona


Librerias Testimonio, de autores católicos escogidos

El futur llibreter

És un secret mal guardat, els veritables protagonistes de la diada de Sant Jordi son els llibreters. Volia fer un recull, un reportatge ampli de com els llibreters viuen aquesta jornada "24 hores en la vida d'un llibreter el dia de Sant Jordi" El pla era visitar un bon grapat de llibreries per poder retratar els llibreters in situ, és a dir a les llibreries, a l'interior i/o a les parades del carrer.

Ben d'hora començo per on visc, Sant Cugat. Primer error (meu) les parades encara no estan del tot muntades, llibreters i ajudants no paren de bellugar-se, llibres amunt, caixes avall, un tendal que cau, un cotxe mal aparcat, nervis. No és el millor moment per fotos, tot i així és resignen a la meva presència i aconsegueixo fer-ne algunes. 

Continuo a Barcelona, situació bis. A Sarrià  mes enrenou, més paquets de llibres i més nervis, malgrat tot, més fotos. Amb metro cap al centre. Plaça de la Catedral, la situació ha millorat, les parades ja són a punt, encara  hi ha poca gent. Continuo Rambles amunt (segon error) vaig en sentit contrari al de la marabunta, no puc avançar, cal fer tombs i buscar rutes alternatives. El temps passa i les possibilitats de visitar més llibreries disminueixen. Continuo pujant, ara sóc al començament de Rambla Catalunya, una gernació m'empeny cap avall un altre cop, em resigno... em deixo portar. És així com trobo algunes parades interessants, fora del previsible. Poc a poc el dia és va fent fosc, cansat plego i deso la càmera. 

A casa, amb calma i solitud veig el resultat, no és que jo volia però no em queixo. He retratat una llibreria especialitzada en infantil i juvenil, una en llibre antic i de segona mà, una en fotografia, una en llibre religiós, una en mitjans de comunicació, una en arquitectura  i dues que són generalistes. També observo que no hi apareix cap llibreter, només llibreteres, potser per que són majoria?

Vull donar gràcies a totes les llibreteres aquí retratades per la seva amable col·laboració, tot i estar molt atrafegades han tingut un moment per la foto. Sense elles aquest post no hauria estat possible.
  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada