Powered By Blogger

diumenge, 9 de març del 2014

Cadena encastada





Cantonada carrer Ample amb Simó Oller, a prop de la Mercè, hi ha aquesta cadena. És una cadena força gruixuda, consistent, cada baula deu passar del quilo. Per l'aspecte sembla que hi porta anys aquí. Per què serveix o servia? Quan fa que hi és? He preguntat a veïns, a mossos i municipals, a diaris i webs de Barcelona, a amics i coneguts, ningú en sap res. En té notícia l'Ajuntament?

Potser és una escultura moderna? Potser en Jaume Plensa l'ha instal·lat sense avisar? Potser és obra d'un anònim artista urbà? Sigui com sigui és una cadena que m'agrada. Quan hi passo de tant en tant la despenjo, la sostinc una estona i la torno a penjar. Que no la treguin !!!

4 comentaris:

  1. Potser hi havia una bici lligada que algú va robar...? No, segurament no; curiós, en tot cas.

    podi-.

    ResponElimina
  2. Respostes
    1. Naturalment,... ja ho deia amb un to de "però què dius!".

      Quan passi per allà miraré de fixar-m'hi; ...només se m'acut que algun tipus de resposta podria haver en algun dels toms del Joan Amades de "històries i llegendes dels carrers de la ciutat de Barcelona". N'havia llegit els dos corresponents a la Ribera i té pinta que alguna cosa del gènere podria explicar-se al volum corresponent en aquesta zona.

      No sé, potser tingui un origen remot; en aquella zona hi havia palaus reials medievals i potser tingui a veure. M'ha encuriosit una mica i he mirat de cercar-hi alguna cosa però... RES!

      podi-.

      Elimina