Powered By Blogger

diumenge, 6 de maig del 2012

Joan Rebull, escultor - Obra a Barcelona

Escena de platja (1928) - Via Laietana, 6 - Barcelona

























Baix relleu en pedra natural, representa una parella a la platja. Obra de l'escultor Joan Rebull (Reus, 1899 - Barcelona, 1981) estâ situada al xamfrà d'un edifici artdéco de 1928.




Sant Jordi -  c/Pau Claris/Casp



Entrada principal del Casal de Sant Jordi, edifici de 1929 - Arqte. Francesc Folguera i Grassi - A la part superior estatua de Sant Jordi, als laterals de la porta dos baix relleus


Mercuri, Déu del Comerç

A les reixes figures en metall, una dona llegint i un home endormiscat


-------------------------------








Vaixell, zepelí, grua i torre de Sant Jaume - Roger de Flor, 252 - Barcelona
































































Avioneta i locomotora - c/Roger de Flor, 250 - Barcelona
Aquests dos baix relleus daten de 1933, també estan atribuïts a Joan Rebull, per similitud i època  l'arquitecte d'aquests dos edificis i el de Via Laietanas va ser Antoni Puig Gairalt.
Informació extreta de: 50 vegades Barcelona.- J.M. Huertas (Ajuntament de Barcelona, 1995) i Petits paisatges de Barcelona.- M. Favà (Ajuntament de Barcelona, 2003)

     Sant Jordi (23/4/77) Situat davant la Diputació de Barcelona 
És una de les obres més conegudes de Joan Rebull. El 1977 va ser adquirida per la Diputació, és va instal.lar al Pati dels Tarongers. El 1987 al convertir-se en Palau de la Generalitat va ser traslladada al lloc actual.



Detall del Sant Jordi de la Diputació





www/wiki/Joan_Rebull_Torroja

2 comentaris:

  1. L'avió del fris de Roger de Flor 252 no és cap "avioneta", es tracta d'un magnífic FARMAN F.60 "Goliath", un avió (dels primers a ser adoptats com a tals) francès apte per unes 14 places i produït en unes seixanta i pico unitats a França i altres països. Existeixen a la xarxa filmacions de vols. La reproducció de la molt característica cabina on viatjaven els feliços passatgers ens permet identificar-lo. No m'estendré més, aquest link a la wikipedia en parla prou:
    https://es.wikipedia.org/wiki/Farman_F.60.
    Salutacions.
    M'agradaria fer el mateix amb la locomotora...

    ResponElimina