Powered By Blogger

dimarts, 7 de gener del 2020

La rambla de Can Bell de Sant Cugat

La rambla de can Bell deu la denominació a la proximitat del mas del mateix nom, un dels més antics i en actiu del terme de Sant Cugat. Feia temps que no m'hi acostava, avui al passar-hi un parell d'oques cridaneres m'han donat la benvinguda, per sort un reixat ha evitat mals majors. Desconec si els propietaris hi continuen vivint.

El temps s'ha aturat a can Bell, encara que és a cinc minuts a peu de Sant Cugat, població famosa per la seva modernitat i activa vida cultural, la solitud del mas sorprèn. Visitar can Bell és fer un viatge al passat sense capsules especials, només caminant, així de fàcil. A continuació alguns edificis significatius de la rambla de can Bell, properament ampliarem la informació. 

Per saber-ne més: Can Bell al Tot Sant Cugat

L'origen de la rambla de can Bell, actualment una pista ampla sense asfaltar, data del 1905 quan Joan Rabadà, el propietari de La Torre Negra vol tenir un accés directe a la carretera de La Rabassada, tot i que ha de creuar terres de Can Bell.  Finalment a petició de Miquel Bell la Diputació obre l'enllaç. El 1907 es parcelen els terrenys que donen al  nou vial i s'hi comencen a construir algunes torres. Popularment es va anomenar passeig dels anglesos.

La primera llicència d'obres serà serà concedida el 1907 a la casa Sumell.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada