diumenge, 21 de gener de 2018

Collserola, terra d'olis i vins de qualitat
























Avui que Sant Cugat celebra els Tres Tombs convé recordar el seu passat agrícola. Collserola abans de ser bosc i parc natural havia estat terra de pagesos, de conreus, de masos, pastors i bestiar, de vinyes i oliveres. Ara aquesta activitat s'està recuperant. Són dos productors locals amb marcat accent social i ecològic que ho fan possible. L'Ortiga a La Floresta, al terme de Sant Cugat, i L'Olivera a la finca de Can Calopa de Dalt, dins el terme de Barcelona.

És un privilegi i un miracle tenir a prop hortalisses, vins i olis de qualitat produïts en un entorn de proximitat Un territori densament urbanitzat, encerclat per la ciutat de Barcelona i uns quants municipis més que sumen un població superior als tres milions d'habitants. Poques grans ciutats poden presumir de produir vi dins el seu terme. A Can Calopa amb la marca Vinyes de Collserola embotellen vins de diferent cupatge i qualitat. L'oli també pren embranzida, la gent de L'Ortiga esta recuperant oliveres centenàries de la varietat becarut, autòctona del Vallès, que pràcticament havia desaparegut i ara comercialitzen. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada