Powered By Blogger

dissabte, 20 de gener de 2018

Yuja Wang & Chamber Orchestra of Europe a l'Auditori

L'aclamada pianista xinesa Yuja Wang i la Chamber Orchestra of Europa han presentat  a l'Auditori de Barcelona un programa amb obres de tres dels compositors mes representatius del romanticisme: Mendelssohn, Beethoven i Chopin. L'orquestra ha estat dirigida per la mateixa Yuja Wang en les obres per a piano i la resta per la concertino Lorenza Borrani.

La primera part ha començat amb la brillant obertura de Mendelssohn Märchen von der schönen Melusine. Ha seguit  Beethoven amb l'agraït  Concert per a piano núm 1 . La segona part  ha continuat amb Mendelssohn, una selecció de sis parts d'A Midsummer Night's Dream. Finalment Chopin ha fet acte de presencia amb l'Andante spinato et Grande polonaise brillante.

Sense comentaris


Yuja Wang amb la seva espontaneïtat habitual saluda a un públic del tot entregat

A l'esquerra damunt la tarima la concertino i directora Lorenza Borrani

Mitja part
Per acabar Yuja Wang ens ha regalat sis peces, que no per breus menys contundents. Ha estat com una tercera part del concert.

Les variacions de Carmen per a piano, la inevitable Turkish March de Mozart, Tea for Two, un clàssic dels musicals americans dels anys vint, la melancòlica Gretchen am Spinnrade de Schubert, el precipitato de la sonata 7 de Prokofiev i Vocalise de Rachmaninoff. El públic dret aplaudint i cridant en demanava més i més, Yuja ha interpretat molt més del  que ha pogut, m'ha semblat veure-la una mica cansada.

Ha estat un concert memorable, engrescador. La bona sintonia, diria complicitat, entre Yuja Wang i l'orquestra ha estat evident. Potser el piano no sonava prou fort, especialment en les parts més líriques i contingudes. Potser l'orientació del piano cap l'orquestra ha estat la causa.

S'ha acabat, gràcies Yuja, torna aviat a Barcelona 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada