Powered By Blogger

diumenge, 22 de gener del 2017

Camins del Jussà - Sant Pere de les Maleses/Camins de la Vall Fosca

Dissabte, 21 de gener de 2017 - Continuem descobrint bells indrets del Pallars Jussà. És un cicle de sortides que organitza el Club Muntanyenc Sant Cugat. Aquest cap de setmana, malgrat les previsions més pessimistes, hem gaudit d'un parell de jornades magnífiques, pel temps, per les rutes i per la companyia. El primer dia fem part del trajecte amb el Tren dels Llacs, una antiga línia que comunicava Lleida amb la Pobla de Segur, i que ha estat feliçment recuperada per donar servei a locals i visitants 


L'Argenteria, degotalls glaçats que es formen a l'hivern al congost de Collegats. Diuen que Gaudí s'hi va inspirar per projectar la Sagrada Família. Al cant IV de Canigó Verdaguer hi dedica uns versos.




Tossal del Castellet (975 m.)


Encastat dins una bauma es troben les restes del monestir de Sant Pere de les Maleses. Diuen que el nom ve donat perquè era el lloc on enviaven els monjos del monestir de Gerri de la Sal que es portaven malament, feien maleses (si non e vero...)


Gramuntill, antic i noble mas. Els darrers cinc-cents anys ha estat habitat de forma ininterrompuda. Ara és un acollidor turisme rural

Detall de la taula, dos immensos taulons de pi obrats pel temps i per l'home








Seguim  pel  bosc de ribera de la Noguera Pallaresa, fins la Pobla de Segur





















Diumenge, 22 de gener de 2017 - Durant la jornada d'avui seguim pistes i camins a l'entorn de la Vall Fosca. Les muntanyes recent enfarinades i el fred sec ens acompanyen tot el dia.


Al fons el Montsent de Pallars (2883 m.)



La caça

Els caçadors


La felicitat caminant 




Les necessitats logístiques del personal i de l'autocar una vegada més ens fan parar a La Panadella, un clàssic.

2 comentaris: