Powered By Blogger

dissabte, 12 d’octubre del 2019

Una colla de voluntaris neteja un racó de Collserola

Aquest matí una trentena de voluntaris ens trobem al carrer Vista Alegre de Valldoreix (Sant Cugat) per fer una recollida de residus al bosc. 

Una iniciativa de l'empresa Lafuma dedicada a material de muntanya que destaca pel seu compromís en la preservació del medi natural i en la producció ecològica dels seus articles. Amb el lema "Operación Montaña Responsable" es vol materialitzar la necessitat de preservar el medi natural en el millor estat possible.

L'objectiu de l'acció d'avui, a més de netejar el bosc, és la de 
sensibilitzar i donar a conèixer aquesta necessitat, protegir la natura en general i la del Parc de Collserola en particular. També hi col·laboren El Corte Inglés i el Club Muntanyenc Sant Cugat

L'operació s'inspira en la que Lafuma va començar el 2007 a Chamonix, als Alps francesos,  des de llavors s'han recollit més de 28 tones de deixalles.

 
A les 10:30 un tècnic del  Parc Natural de la Serra de Collserola ens dona la benvinguda i algunes instruccions, que recollir i que no, com fer-ho i com classificar-ho. 

Tot seguit els voluntaris equipats amb guants, pinces i sacs ens repartim per diferents parts dels bosc. Aviat els sacs és van omplint de plàstics, vidres, llaunes i altres objectes de difícil identificació 

Alguns dels voluntaris som socis del Club Muntanyenc Sant Cugat

A les 12:30 finalitza la recollida, és el moment que el tècnic fa la valoració de l'evolució de l'activitat i de les deixalles replegades. Explica i aporta dades sobre el cost de reciclar, del destí final dels diferents materials, dels criteris de gestió del Parc. Ens obsequien amb una bossa de pícnic i un kit de material esportiu Lafuma. 

El representant de Lafuma i el tècnic del Parc de Collserola agraeixen la participació als voluntaris

A manera d'inventari és fa un càlcul aproximat de la brossa recollida, els nanos ajuden al tècnic a fer sumes i restes.


Foto de comiat. Aquesta acció hauria de tenir continuïtat, establir una  periodicitat, que habitants i entitats de les poblacions que integren el Parc se la facin seva. El Club Muntanyenc té el capital humà i logístic per tirar-ho endavant

Per saber-ne més: lugaresdeaventura.com



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada