Powered By Blogger

dilluns, 23 de juliol del 2018

Una terra anomenada Romania

Enguany fa cent anys del naixement de Romania com país independent. Aprofitant aquesta efemèride dins el cicle Viatge Literari per les Biblioteques al pati de la biblioteca Gabriel Ferrater de Sant Cugat s'ha presentat Una Terra Anomenada Romania 

Ha consistit en la lectura d'una tria de poemes d'alguns dels autors més representatius de Romania. L'actor Jordi Boixaderas, dicció clara i convincent, ha dit nou poemes amb l'acompanyament a l'acordió de Bárbara Granados, besnéta d'Enric Granados, i ella mateixa instrumentista, compositora i directora teatral. Xavier Montoliu Pauli, traductor al català dels poetes escollits, ha fet la presentació i els comentaris de cada poema.


Xavier Montoliu és un enamorat de Romania, i es nota. Cada poema l'ha situat en l'espai i temps dels seus autors, així hem pogut fer un breu viatge per Romania, de la Bucovina al delta del Danubi, pujant a les muntanyes de Transilvània fins arribar a Bucarest, la capital. Ha elogiat el tarannà obert i acollidor des romanesos, i ha recomanat que no deixem de visitar Romania, ho farem. És l'autor de l'epíleg Bucarest, mon amour que clou la celebrada  Solenoide de Mircea Cartarescu,  futurible premi Nobel de literatura, que així sia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada