Powered By Blogger

dilluns, 24 d’abril de 2017

Formentor - Mallorca

Cap de Formentor


"El far de Formentor es va començar a construir el 1857 segons el projecte d'Emili Pou, inaugurant-se el 30 d'abril de 1863. El terreny abrupte va fer d'aquest uns dels fars de més difícil construcció. Com a conseqüència els obrers feren feina també en diumenge i festius gràcies a una dispensa del bisbe de Mallorca, amb la condició d'oir missa abans en un altar allà improvisat. El primer combustible utilitzat va ser oli d'oliva, llavors parafina d'Escòcia i finalment petroli, emprat durant 60 anys. Al principi l'accés es realitzava des de cala Murta per un sinuós camí de 17 km. el darrer tram del qual encara s'aprecia als voltants del far. Amb la mar en calma podia utilitzar-se el proper moll del Petronet, mitjançant un sender de 272 graons tallats al penya-segat"  Fragment del plafó informatiu del far.

Actualment com en la majoria de fars no hi viu cap faroner. Les antigues estances abans ocupades pels treballadors i les seves famílies ara s'han convertit en bar autoservei on milers i milers de ciclistes hi fan parada cada dia.

Cala Figuera

Badies de Pollença i Alcúdia des del turó Es Fumat (334 m) A la dreta les separa el cap des Pinar. Al fons les muntanyes del massís d'Artà

De tornada pel Camí Vell del Far

Es Fumat


Mannequin challenge a cala Murta

 Mirador de Sa CreuetaPunta de la Nau, illot el Colomer

Illa de Formentor, cala Pi de la Posada i badia de Pollença

Serra de Tramuntana


Talaia d'Albercutx (375 m)
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada