Powered By Blogger

dimecres, 7 de novembre del 2012

Miguel Olivares a La GaLeRia

Olivares en procés creatiu




Alguns personatges són força coneguts

work in progress

Estris de treball






El GaLeRista Jordi Batlle

Vista general de  La GaLeRia



























La GaLeRia de Sant Cugat  presenta una nova exposició de l'artista  Miguel Olivares, Días de sol. El dissabte tres de novembre de 2012 Olivares a la mateixa GaLeRia  ens va obsequiar amb una intervenció en directa. Uns quants afortunats vam poder viure i veure el seu mètode de treball. Va resultar una experiència enriquidora per tots plegats.

A la mateixa sala improvisa l'estudi. Damunt un parell de cavallets hi té una tela en procés de creació. Mentre hi va intervenint va explicant, mostrant i actuant; primer esbossa els personatges. Olivares sobretot crea personatges, després algunes pinzellades per donar-los volum. A continuació els vesteix. Ho fa amb trossos d'embolcalls, d'etiquetes, de retalls d'anuncis que enganxa damunt els dibuixos previs.

Explicat així por semblar fàcil, no ho és. Olivares acumula una pràctica, una experiència, un saber fer, un instint que li permet crear  de forma aparentment espontània. Els resultats són engrescadors. Té establerts uns codis, les dones les vesteix amb colors vius, llampants, estampats de tota mena, els homes acostumen a vestir etiquetes de cerveses, de conyac, de tabac, marrons i grisos hi dominen. El nens els vesteix amb embolcalls de llaminadures.

Els personatges d'Olivares no estan mai sols, ni quiets. Miren, es miren, ens miren. Amunt i avall. Amb les traces dels seus moviments teixeixen xarxes. Xarxes, connexions invisibles, subtils, que els enllacen entre ells, i amb nosaltres els espectadors, amb el món.

Olivares és feliç treballant, encara és més feliç estant amb la gent.


www: La GaLeRia


2 comentaris:

  1. Me ha encantado esta entrada y poder ver al propio Olivares en acción, siempre me he quedado parado al observar obras suyas en una pequeña galería ? de la calle Petrixol de Barcelona.
    Salut y felicidades

    ResponElimina
  2. Si, val la pena veure i escoltar Olivares.
    Gracias por tus comentarios


    Fins aviat

    ResponElimina