Powered By Blogger

diumenge, 31 d’agost del 2014

Casa Pratginestós, catàleg del trencadís

















La Casa Pratginestòs de Llinars del Vallés és una bona mostra de l'anomenat Art Brut dins la categoria d'arquitectura insòlita.  En Joan Díaz amb la col·laboració d'Assumpció Pratginestós van començar el treball el 1969, i l'obra ha continuat gairebé fins l'actualitat.

Els autors d'aquest tipus de construccions, sovint autodidactes, hi dediquen el temps lliure, utilitzen materials modests, recuperats. Ho consideren la raó de ser de la seva vida. És un treball minuciós, artesanal. Són obres sense data d'acabament, un work in progress indefinit, infinit. A Catalunya i a la resta del món s´hi troben més construccions d'aquesta mena. És  un art al marge del convencional  on els seus creadors hi aboquen tota la imaginació  i energia.

De  l'abundant bibliografia existent cito dos llibres significatius, són una bona guia d'aquesta arquitectura insòlita de l'estat espanyol, contenen bona informació gràfica i detallats estudis de cada una de les obres ressenyades: 

- Escultecturas margivagantes, La arquitectura fantástica en España.-- Juan Antonio Ramírez et.alt.--Siruela, 2006

- Singular spaces: from the eccentric to the extraordinary in Spanish art environments.-- Jo Farb Hernández.--Raw Vision, 2013



Casa Pratginestós - c/Cervantes, 18 - 08450 - Llinars del Vallès - Catalunya

1 comentari: