Powered By Blogger

dilluns, 16 d’abril del 2012

Vil.la Urània


Placa informativa Via Augusta
Vil.la Urània c/Saragossa, 29
Vil-la Urània /Via Augusta 102-104

Vil.la Urània / Via Augusta - Pancartes contra la demolició

Vil-la Urània /c. Saragossa - Pancartes contra la demolició

Escut de de l'ajuntament de Barcelona façana Via Augusta



































Josep Comas Solà (1868-1937) va ser un dels astrònoms més importants del nostre país, també va ser el primer director de l'Observatori Fabra. Va viure i treballar tota la vida a Vil-la Urània, finca situada al barri de Sant Gervasi. Aquesta finca  per testament va passar a ser propietat de l'Ajuntament de Barcelona, durant uns anys és va convertir en un parvulari municipal. Actualment esta abandonada, l'estat de conservació es lamentable. La porta d'entrada és pel carrer Saragossa, el jardí llinda amb Via Augusta, lloc on encara hi ha la placa informativa.



Alarma, El Periodico 4/5/2012 anuncia  l'imminent enderroc de Villa Urania per part de l'ajuntament.
Pilar Rahola a La Vanguardia del  5/5/2012 en la seva columna parla de la Dissortada Vil.la Urània, es lamenta, i amb raó, de com l'administració menysprea el patrimoni públic.
El 7 de maig es convoca una manifestació davant Vil.la Urània contra la seva demolició.
8 de maig, la manifestació de moment ha tingut èxit, l'ajuntament ha decidit ajornar l'enderroc, segons notícies de  El Periódico i La Vanguardia.
10 de Maig, Lluís Permanyer al seu Album de La Vanguardia ens posa al corrent de la historia de vi-la Urània, imprescindible.


Vil-la  Urània - c/Saragossa, 29, Via Augusta 102-104 - Barcelona - www.ub.edu/geocrit/mp-uran.htm

4 comentaris:

  1. Marcel, he entrat al teu bloc. Felicitats per copsar els indrets bells de la ciutat, alguns dels quals, ai!, potser perdrem per sempre.
    Una abraçada. Pilar Rahola

    ResponElimina
  2. Avui ERC hem estat al costat dels veïns impedint l'enderroc de Vil·la Urània. Mirarem, des de l'Ajuntament, d'evitar-ne l'enderroc i complir amb el llegat de Comas i Solà #SalvemVil·laUrània

    ResponElimina
    Respostes
    1. Edu, gràcies per la noticia,acabo d'actualitzar les fotos, si hi han novetats, avisam

      Elimina