Sortida del grup Pas a Pas del Club Muntanyenc Sant Cugat. Entre el 17 i 21 de juny visitem l'Aubrac, regió que ocupa una part del Massif Central de França
|
Viaducte de Millau. Salva la vall del riu Tarn. Inaugurat el 2004 cobreix una distància de 2460 m. És un projecte de l'estudi d'arquitectura Norman Foster |
Cap la pluja |
Rodez. Porta principal de la catedral |
Preparats per la visita guiada de la catedral de Rodez |
Rodez. Interior de la catedral |
Rodez. Encara és conserven algunes cases força antigues |
Altres no ho són tant, aquesta dels anys trenta té una elegant façana art-decó |
Musée Soulages. Inaugurat el 2014 és obra de l'estudi RCR arquitectes d'Olot |
El museu acull més de 500 obres que va donar l'artista Pierre Soulages (Rodez, 1919) |
La sala d'exposicions temporals reuneix una més que recomanable mostra de l'obra de Picasso. Compren tots els períodes i les tècniques |
Entrada al bar/restaurant del museu |
L'ajuntament de Rodez ha endegat una campanya per evitar que la gent llencí els xiclets a terra |
El sopar és a punt |
Laguiole. Résidence Fleurs d'Aubrac. El mestre de cerimònies serveix el còctel de benvinguda |
Espalion. Le Pont-Vieux (S.XIII i posteriors) creua el riu Lot |
Espalion. Museu de l'escafandre |
Plou |
Saint-Côme d'Olt |
Saint-Côme d'Olt |
Saint-Côme d'Olt |
Aubrac. Un petit lloc que dona nom un vast territori. Vestigis i església de la Domerie (S.XII) és el que queda de l'antic monestir/hospital construït per acollir els pelegrins del Camí de Sant Jaume |
Aubrac. Interior de l'església |
Laguiole. Résidence Fleurs d'Aubrac |
Els guies |
L'Aubrac és un extens altiplà basàltic situat al cor de l'Aveyron. L'altitud oscil·la entre els 1.000 i 1.500 metres. L'hivern és ben nevat. Algú ha dit que l'Aubrac és un immens desert d'herba |
Les vaques defineixen l'Aubrac |
El bus escolar recull la mainada |
Per seguir els camins sovint cal travessar filats de pues |
Algú ha pres mal (no és greu) |
Prats, burons i... |
...més vaques |
Signal de Mailhebiau, taula d'orientació situada a 1469 m. el punt més alt d'Aubrac |
Ni rètols, cap línia d'alta o baixa tensió, pocs cotxes, res que molesti a l'horitzó. Un espai infinit lliure de contaminació visual |
Un buron, construccions aïllades que durant l'estiu s'utilitzaven per elaborar el formatge. A finals del segle XIX se'n comptaven uns 300 |
No és un empedrat, o si. Són columnes basàltiques arran de terra |
Cascade du Déroc |
Mirant la cascade |
Torre de defensa de Saint-Urcize. No em canso de mirar els blocs de granit, tan ben encaixats |
Saint-Urcize. Lloc de pas del Camí de Sant Jaume, un safareig ho recorda |
Sala d'actes de la Résidence Fleurs d'Aubrac. La festa és a punt de començar |
Els guies locals i els visitants, gràcies per la paciència i felicitats per l'organització |
Algú fa anys (71) |
Château de la Boissonnade. |
Fantàstics animals |
Animal fantàstic |
...vols dir... |
Laguiole. Maison Brouzes Favier. Enllestint l'aligot. Plat tradicional de l'Aubrac, és un purè a base de patates i formatge Tome fresc de l'Aubrac. Serveix com acompanyament de plats de carn |
Laguiole. L'església és edificada sobre columnes de basalt, els murs de contenció també són de basalt tallats a llesques |
Laguiole |
Le Taureau de Laguiole. Imposant estàtua de bronze que des de 1947 dona la benvinguda als visitants |
Forge de Laguiole. Un dels fabricants de navalles més important pel volum de producció. Fan visites guiades |
Laguiole. Una de tantes ganiveteries |
Coopérative Fromagêre Laguiole. |
Cava on maduren els formatges |
Marvejols. Dintell |
Mant agradat mol ex un crac !!!.
ResponEliminaGràcies Marc, espero i desitjo arribar igual que tu als 71
ResponEliminaHola Marcel, sóc la Patricia.Redactora del digital local elCugatenc. Em podries facilitar un correu electrònic si us plau? Gràcies.
ResponEliminaMarcel, fotos fantàstiques i comentaries molt irònics i encertats. Gràcies per aquest reportatge tan currat.
ResponEliminaHola anònim/a, gràcies pel comentari, m'agradaria, i molt, saber qui ets, de ben segur que ens tenim vists
ResponEliminaMarcel, molt bon reportatge. Enhorabona!
ResponEliminaPere
Gràcies Pere
Elimina