Powered By Blogger

dissabte, 20 d’abril del 2013

Arts Libris 2013

La Fira en picat

Alguns estands a més de llibres presenten obra gràfica i fotografia






Dues visitants encuriosides


Arts Coming, especialitzats en peces de petit format, edicions no limitades a l'abast de tothom

Laie presenta una selecció del seu cuidat fons de llibres d'art


























Arts Libris, Fira Internacional del Llibre i Edicions d'Art, Fotografia i Disseny de Barcelona, segueix creixent i arriba a la seva quarta edició. Al voltant de cent expositors, entre galeries d'art i fotografia, editors de bibliofília contemporània i fotollibre, tallers artesans, editorials experimentals  llibreries especialitzades i escoles d'art i disseny, s'apleguen per mostrar els seus darrers treballs, obres i edicions. Arts Libris es consolida com una de les trobades més importants  d'art, fotografia i dissenys arreu d'Europa, i iguala el nombre de participants i visitants d'altres fires més consolidades, i fins i tot en supera moltes. (Fragment extret del catàleg de la fira - Rocío Santa Cruz, directora d'Arts Libris)
`

Enguany torno a visitar Arts Libris. No m'ha decebut cap vegada, al contrari cada any augmenta i millora en espai i continguts. És interessant retrobar expositors d'anys anteriors i veure'n l'evolució de les seves propostes. Dels participants estrangers destaquen en nombre i qualitat els francesos, mostren  unes edicions molt acurades i actuals. El Museu-Molí Paperer de Capellades a més de la seva gamma de papers artesans presenta una curiosa novetat; el Paper Germinat,  és com una galeta de paper que conté llavors de diferents plantes, mostassa, orenga, etc. cal mantenir-la humida i a l'ombra durant cinc dies, més dos dies al sol, quan broten les llavors es a punt de menjar-la, com si fos una amanida.


Taller d'enquadernació creativa




























Durant els dies de la fira Arts Libris organitza diferents tallers, de creació de llibre d'artista, de paper fet a mà, de xilografies sobre paper japonès, infantil d'expressió plàstica. Avui dia 20 d'abril Llotja, Escola Superior de Disseny ha organitzat el taller d'enquadernació creativa. Com és pot apreciar a les fotos ha tingut força èxit.



Exposició Feed My Lambs
Exposició FEED MY LAMBS, és un projecte entre els artistes Tacita Dean i Peter Fillingham

FEED MY LAMBS




















Exposició Passant pàgina
Entrada a l'exposició Passant pàgina









Vista general de l'exposició

Frase de Walter Benjamin, podria ser el meu lema 






































































Llibre d'artista - Elia-Evru - Evru i Alice di Carlo, 2011 - Exemplar únic


"Els únics llibres que ens interessaran en el futur són aquells que puguin estar considerats com a obra d'art" Michel Butor  (1987)


Passant pàgina El llibre com a territori d'art és una exposició itinerant comissariada per Oscar Guayabero i Rocio Santa Cruz amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat. Presenta una amplia  mostra de llibres d'artista, hi són presents 119 autors, produïts majoritàriament a Catalunya.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada