Powered By Blogger

dijous, 2 d’agost del 2012

Vins Pedro Masana

Encara que vol semblar una masia típica catalana aquest edifici allotja el magatzem i les  oficines de les centenàries bodegues Pedro Masana. És al Poblenou, davant la paret  del cementiri. A la dovella hi ha gravat l'any MCM (1900) A la part inferior de la porta, una a cada costat, hi ha un parell de botes obrades en pedra, son els guardacantons. Serveixen, o servien per protegir els muntants dels portals contra el frec de les rodes dels vehicles.

Crec recordar que als anys 60 de segle passat a les galeries comercials Avenida de La Luz de la plaça de Catalunya hi tenien una parada. A la vista del públic confeccionaven una mena de galetes semblants a les neules, encara que una mica mes grosses i en forma de vano. Per maridar servien moscatell, mistela, vi ranci i vermut. Damunt el taulell hi havia un ninot vestit de pagès, del bot que duia a l'esquena en rajava constantment un doll de vi negre que abocava dins una immensa gerra de ceràmica. Oh¡ miracle la gerra no s'omplia mai.


Pedro Masana- c/Taulat, 17 - (Poblenou) - Barcelona

www.pedromasana.com/ca/
http://es.wikipedia.org/wiki/Avenida_de_la_Luz
elPoblenou




















Els magatzems comuniquen amb el carrer Ramon Turró en un edifici de 1940. A la porta de fusta hi ha un bonic picaporta en forma d'aixeta de bota. En cada una de les dues reixes de les finestres  hi trobem una placa metàl·lica on s'hi veu un  pagés apunt d'abocar el vi dins unes gerres. Gràcies  VeoDigital

3 comentaris:

  1. La puerta de la calle trasera, doctor Trueta, tiene un picaporte que es una maravilla.
    un saludo

    con tu permiso te dejo el enlace si quieres ver el picaporte.
    http://veodigital.blogspot.com.es/2012/05/new-poblenou-city-of-barcelona.html

    ResponElimina
    Respostes
    1. La puerta trasera Carrer Doctor Trueta está la puerta mencionada con ese hermoso picaporte. Lo he visto en mi recorrida por Poblenou en 2012. Mi familia poseia hasta 1978 propiedad sobre Carrer Ciutat de Granada 8 que alquilaba Masana como depósito para sus vinos.En 1978 lo adquirió a mi familia Torrellas.

      Elimina
  2. Gracias por la información,cuando pueda voy y lo retrato, asi lo completamos

    ResponElimina